Mainos

Vapauspuolueen väärennetty sivu hämmensi

Itävallan äärioikeistolainen vapauspuolue on joutunut Internet-pilailijoiden uhriksi.

Väärennetty sivu osoitteessa www.fpo.at on muuten tarkka kopio alkuperäisestä, mutta paljasti karvansa viimeistään silloin kun surffaaja haki sivujen englanninkielistä versiota.

Englanninkielistä käännöstä etsivä käyttäjä sai tylyn kehotuksen opetella saksaa tai painua v****un. Tänään kehotus oli jo poistettu. Ero oikean ja väärän sivun välillä tuli kylläkin edelleen selväksi sivujen linkkejä seuraamalla - väärennöksen Eurooppa-ohjelmassa vaaditaan mm., että muut eurooppalaiset maat tunnustavat Jörg Haiderin yhteiseksi johtajaksi ja että Saksa liittyy Itävallan kymmenenneksi osavaltioksi.

Vapauspuolueen oikeat Internet-sivut sijaitsevat osoitteessa www.fpoe.at. Haiderin puolueen oikea lyhennys on FPÖ - ö-kirjain muuttuu osoitteessa muotoon "oe". Pilailijat iskivät myös vapauspuolueen hallituskumppania, eli konservatiivipuoluetta vastaan, joiden oikeat sivut löytyvät osoitteesta www.oevp.at. Sivulla www.ovp.at käyttäjä kohtasi ilmoituksen, että sivut on haltuuntoton takia suljettu ja tuli siirretyksi "uudelle haltijalle" - eli FPÖ-sivulle.

Väärennöksestä kertoi itävaltalainen Der Standard -lehti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.