Mainos

Vapaavuori: Vastuuministerit Kainuuseen ensi viikolla

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan keskeiset vastuuministerit vierailevat Talvivaarassa ja Kainuussa todennäköisesti ensi viikolla.

Vapaavuori sanoi eduskunnassa, että asiasta on jo käyty keskustelua. Ajankohta on kuitenkin katsottava niin, ettei vierailu sotke herkintä vaihetta, jossa Talvivaaran konkurssiin liittyvät asiat on otettava hallintaan.

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan Talvivaaran konkurssi ei aiheuta heti kovin rankkoja työllisyysvaikutuksia, koska kaivoksen toiminnan pitää jatkua keskeytyksettä. 

Ihalainen tiedosti kuitenkin myös huonoimman vaihtoehdon.

– Korostan sitä, että tässä puhutaan korkeista työttömyysluvuista, jos huonosti käy. Ne ovat karmeita, Ihalainen totesi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Valtio varautuu Talvivaarassa noin 50 miljoonan euron kustannuksiin lisäbudjetissa.  

Vapaavuori (kok.) huomautti, että tämän lisäksi Kainuun ely-keskus on varautunut siihen, että välittömiin toimiin voidaan tarvita rahaa jo ennen lisäbudjetin hyväksymistä. Ely-keskus on saanut tähän viiden miljoonan euron lisävaltuudet.

– Vaikka tämä aina tulee lähtökohtaisesti aika yllättäen, niin ei kuitenkaan täysin. Harvaan hankkeeseen on kuitenkaan valmistauduttu niin huolella ja pitkäjänteisesti kuin tähän, Ihalainen kommentoi.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.