Mainos

Vapaavuori: Valtiontalous ei taivu veronkevennyksiin

Tuore elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) tyrmää MTV3:n haastattelussa odotukset veronkevennyksistä, jotta talouskasvuun ja Suomen kilpailukykyyn saataisiin vauhtia.

- Valtiontalous on niin hankalassa jamassa ja uusien sopeuttamistoimien tarpeessa mitä suuremmalla todennäköisyydellä, että tässä ei kannata nyt elätellä toiveita mistään suuremmista veronalennuksista.

Ministeri sai tervetuloterveiset aamun Helsingin Sanomista, jossa valtiosihteeri Raimo Sailas vaatii hallitukselta nopeita päätöksiä säästöistä ja uudistuksista. Hallitusohjelmalta on Sailaksen mukaan pudonnut pohja pois, koska taloustilanne on heikentynyt niin paljon. Vapaavuori yhtyy Sailaksen arvioihin, mutta ei näe tilannetta yhtä synkkänä

- On selvää, että hallituksen pitää sopeuttaa toimintaansa ainakin osin muuttuneisiin taloudellisiin realiteetteihin.

Vapaavuori pitäisi kiinni sovitusta aikataulusta eli ensi kevään puoliväliriihestä.

- Olennaista on että saadaan kunnollisia ratkaisuja aikaiseksi ja se varmasti vaatii jonkin verran työstämistä ja valmistelua.

Sailas leikkaisi mieluummin menoja kuin lähtisi korottamaan veroja roimasti. Vapaavuori on samaa mieltä.

- Yhdyn Sailaksen käsityksiin, että kun valtiontaloutta väistämättä joudutaan sopeuttamaan, meidän täytyy hakea sentyyppisiä sopeutuskeinoja, jotka mahdollisimman vähän vaikuttaa talouskasvun edellytyksiin.

Vapaavuori nostaa kilpailukyvyn tärkeimmäksi tehtäväkseen ministerinä. Suomen talouteen pitäisi saada 200 000 uutta työpaikkaa.

- Kyllä meidän pitää tehdä kaikkemme, että saadaan tähän maahan uusia yksityisen sektorin työpaikkoja. Se on ainoa tapa pitkällä aikavälillä pitää huolta meidän kilpailukyvystämme ja hyvinvoinnistamme.

Presidentti Sauli Niinistö nimitti Vapaavuoren tänään uudeksi elinkeinoministeriksi Jyri Häkämiehen jälkeen. 47-vuotias Vapaavuori oli edellisen hallituksen asuntoministeri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.