Mainos

Turun telakalle rakennettavaksi kaksi risteilijää - työtä riittää vuosiksi

Kaksi brittivarustamo Carnivalin tilaamista risteilijöistä on tarkoitus rakentaa Turun telakalla, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) STT:lle.

Vapaavuoren mukaan tilaus tuo satojen miljoonien lisätyöt Turun telakalle.

Carnival tilasi saksalaiselta Meyer Werftiltä yhteensä neljä risteilijää. Kaksi muuta alusta rakennetaan Saksassa.

Laivat rakennetaan vuosina 2019–2022. Kyse on ehdollisesta sopimuksesta, mutta Vapaavuori sanoo, ettei Carnival kertoisi asiasta näyttävästi julkisuuteen, elleivät suunnitelmat olisi pitkällä.

Kauppasummaa ei ole vielä julkistettu.

– Ei Carnival pieniä purkkeja tilaa. Tässä on Turun telakan työpaikat turvattu vuosiksi eteenpäin. Voidaan palkata lisää väkeäkin, Vapaavuori iloitsee.

Vapaavuoren mukaan tilaus on osoitus Turun telakan hyvästä kilpailukyvystä ja siitä, että telakan omistusjärjestelyt tehtiin onnistuneesti. Meyer Werft osti Turun telakan määräenemmistön viime vuonna.

Carnival julkaisi yhteensä yhdeksän risteilyaluksen tilauksen. Viiden aluksen tilaus meni italialaiselle Fincantierille, joka on maailman suurin risteilyalusten valmistaja.

Carnivalin mukaan uudet risteilijät on tarkoitettu Pohjois-Amerikan ja Euroopan kaltaisten vanhojen markkinoiden lisäksi Kiinan kaltaisille uusille markkinoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.