Mainos

Vapaavuori: Turun telakan kohtalo ratkeamassa lähiviikkoina

Turun telakan kohtalo on ratkeamassa lähiviikkoina. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo, että Suomi ja saksalainen telakkayhtiö Meyer Werft ovat tehneet alustavan tarjouksen korealaisyhtiölle STX:n Turun telakan ostamisesta.

Vapaavuori ei halua kertoa, millä summalla valtio on valmis osallistumaan telakkakauppaan.

Saksalaisyhtiö käy tällä hetkellä yksityiskohtaisesti läpi Turun telakkaa.

– Tällä hetkellä on menossa prosessi, jossa saksalaisille kumppaneille annetaan mahdollisuus tutustua Turun telakan yksityiskohtaisiin talouslukuihin ja teknisiin yksityiskohtiin. Tämän perusteella voidaan arvioida muun muassa se, kuinka paljon ollaan valmiita tarjoamaan telakasta, Vapaavuori sanoo.

Telakan kohtalo ratkennee lähiviikkoina.

– On selvää, että kun Turun telakalla on rakenteilla enää yksi alus, niin mitä pidempään tässä menee ilman, että saadaan selkeitä signaaleja asian etenemisestä, sitä enemmän epävarmuus lisääntyy. Lähiviikkoina pitää saada selkeitä edistysaskeleita, Vapaavuori sanoo.

Konkurssi vai uusi omistus?

Vapaavuori vakuuttaa, että korealaiset ovat samassa aikataulussa. Jos uutta omistusjärjestelyä ei saada aikaiseksi, on arvioitu, että Turun telakan kohtalona on konkurssi.

– Korealaiset ovat vihdoin osoittaneet ymmärrystä sille, että asiassa pitää mennä joutuisasti eteenpäin ja nyt tämä prosessi on hyvin liikkeellä, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuori ei kuitenkaan halua arvella, kuinka todennäköisesti kauppa toteutuu.

– En uskalla ennustaa. Tässä on monta epävarmuustekijää. Me emme tiedä, onko muita halukkaita ostajia, me emme tiedä, haluavatko korealaiset myydä Ranskan ja Suomen telakat yhdessä, emmekä me osaa ennustaa sitäkään vielä, päästäänkö mahdollisesta kauppahinnasta yksimielisyyteen.

Jos korealaiset haluavat myydä Ranskan ja Suomen telakat yhtenä könttinä, niin miten se muuttaa tilannetta Suomen valtion osalta?

– Suomen valtio ei ole mukana missään sellaisessa kokoonpanossa, mikä olisi tehnyt tämän tyyppistä tarjousta, Vapaavuori kuittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.