Mainos

Vapaavuori: Talvivaara-sopimukseen liittyy merkittäviä epävarmuuksia

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori pitää Talvivaara-sopimusta merkittävänä edistysaskeleena, mutta korostaa, että ehdolliseen sopimukseen ja järjestelyn loppuunsaattamiseen liittyy merkittäviä epävarmuuksia.

– Toteutuessaan Audleyn kanssa allekirjoitetut sopimukset mahdollistavat kaivostoiminnan kehittämisen kannalta riittävän rahoituksen ja uuden osaamisen hankkimisen Talvivaaraan. Ne ovat myös edellytyksiä kaivoksen pitkäjänteiselle, ympäristön kannalta kestävälle ja taloudellisesti kannattavalle liiketoiminnalle, ministeri Vapaavuori sanoo ministeriön tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan ostaa brittiläinen yritysjärjestelyihin erikoistunut sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors. Valtion kokonaan omistama Terrafame on tehnyt investointisopimuksen Audleyn kanssa. Terrafame omistaisi 15 prosenttia uudesta Talvivaara-kaivosyhtiöstä.  

Järjestelyn osana valtion Terrafame jakaa kaivokseen liittyvät aiemmat ympäristövastuuriskit Audleyn ja Terrafamen kaupallisin perustein sopimien vastuunjakoperiaatteiden mukaisesti.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Valtion Terrafame ja Audley sijoittavat kaivoksen käynnistämiseen yhteensä yli 200 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.