Mainos

Vapaavuori: Suomi elää kolmen A:n harhassa

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan Suomi elää kolmen A:n harhassa, kun maassa kuvitellaan, että hyvä luottoluokitus tarkoittaa sitä, että taloudessa kaikki on hyvin.

Vapaavuoren mielestä Suomi on "salakavalalla näivettymisen tiellä", kun teollisuuden työpaikat vähenevät vauhdilla. Illuusion aiheuttaa se, että kotimarkkinat kuitenkin vetävät edelleen hyvin eikä työttömyys ole lähtenyt voimakkaaseen kasvuun.

Eurokriisistä käyty keskustelu ja Etelä-Euroopan maiden syyttely on jättänyt varjoonsa sen, että Suomen talous ja teollisuus ovat mittavan rakennemuutoksen kourissa.

– Suomessa ei täysin ymmärretä, kuinka vakavassa paikassa ollaan, Vapaavuori sanoi Demokraatti-lehden talousseminaarissa Helsingissä.

– Tämä ei ole vain suhdannekriisi vaan myös rakennekriisi.

Vapaavuori muistuttaa, että vain yksityinen sektori luo sellaista lisäarvoa, jonka varassa hyvinvointijärjestelmää voidaan ylläpitää.

– Suomi menestyy hyvin erilaisissa kilpailukykymittauksissa, mutta se ei näy tänne suuntautuvissa investoinneissa. Nyt pitäisi selvittää, selvittää, mistä tämä johtuu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.