Mainos

Vapaavuori: Rahoitusneuvottelut käynnissä Talvivaarasta

 

 Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan Talvivaaran osavuosikatsaus osoittaa, että yhtiön taloudellinen tilanne erittäin vaikea. Talvivaaran oman arvion mukaan muun muassa yhtiön rahoitusasema on heikentynyt jopa ennakoitua huonommaksi.

– Yhtiö on kuluvan vuoden aikana osoittanut edistymistä ympäristöongelmiensa haltuun saamisessa olkoonkin, että haasteet ovat yhä merkittäviä. Myös yhtiön tuotantoprosessia on pystytty parantamaan. Yhtiön kassan koko vuoden kestänyt hupeneminen on kuitenkin johtanut tilanteeseen, jossa sen toiminnan jatkuvuus edellyttää Talvivaaran ilmoituksen mukaisesti erityistoimia, Vapaavuori toteaa tiedotteessaan.

Vapaavuori vahvistaa yhtiön ilmoituksen käynnissä olevista rahoitusneuvotteluista.

– Valtio on aktiivisesti osallistunut neuvotteluihin, joiden tavoitteena on löytää yhtiön toiminnan jatkumisen sekä ympäristöllisten riskien hallinnan turvaava rahoitus. Edellytyksenä on markkinaehtoinen ratkaisu, jossa yksityiset toimijat osallistuvat valtion kanssa yhtäläisellä tavalla rahoitusratkaisun toteuttamiseen. Kuten yhtiö itsekin toteaa, varmuutta tällaisen ratkaisun löytymisestä ei ole, Vapaavuori arvioi.

Vapaavuori toteaa, että koska Talvivaara on noteerattu pörssiyhtiö, valtio ei voi tätä yksityiskohtaisemmin kommentoida yhtiön tilaa, käynnissä olevia rahoitusneuvotteluja tai ylipäänsä valtion roolia yhtiön tulevaisuutta koskevissa kysymyksissä. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.