Mainos

Vapaavuori kritisoi: STX Finland itse syypää kriisiinsä

7:14

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) arvostelee telakkayhtiö STX Finlandin toimintaa kovin sanoin.

Vapaavuoren mielestä STX Finland ei ole tehnyt tarpeeksi työtä oman kannattavuutensa eteen. Hänen mukaansa yhtiön olisi pitänyt ryhtyä jo vuosia sitten toimiin kannattavuutensa parantamiseksi.

– Rahoitusvaikeudet, joiden ympärillä koko viime talvi pyörittiin, johtuivat pitkälti siitä, että yhtiö oli tehnyt niin pitkään tappiota peräkkäin. Se heikensi yhtiön rahoitusasemaa, Vapaavuori sanoo.

– Viimeistään tämän jälkeen pitäisi ymmärtää, että nyt pitää pistää talo kuntoon, jotta tulevaisuudessa - kun toivottavasti on saatavissa uusia tilauksia - ei olla samanlaisen episodin edessä ja vaadita erityisrahoitusjärjestelyitä.

Vapaavuori ei halua jakaa neuvoja siitä, millaisia sopeutustoimia STX Finlandin tulisi nyt tehdä. Hänen mukaansa suomalaistelakoiden oman kilpailukyvyn palauttaminen on kuitenkin välttämättömyys - muuten Suomessa ei tehdä laivoja tulevaisuudessa.

– Telakkapuolella olevilla yhtiöillä on itsellään iso vastuu siitä, että kotipesä on kunnossa. Silloin voidaan myös pitkällä aikavälillä harrastaa kannattavaa telakka- ja meriteollisuutta Suomessa.

Ylihuomenna julkistetaan Suomen meriteollisuuden tulevaisuutta ja kilpailukyvyn parantamista selvittäneen työryhmän ehdotukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.