Mainos

Vapaavuori kritisoi Pekkarista blogissaan

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) syyttää blogissaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarista (kesk.) hallitusohjelmaa vastustavista lausunnoistaan kaupan kaavoitukseen liittyvissä asioissa.

Vapaavuoren mukaan Pekkarinen ajaa kaupan suuryksikköjen rakentamista kaupunkien keskustojen ulkopuolelle, mikä Vapaavuoren mielestä on sekä voimassaolevan lainsäädännön että kansallisen ilmasto- ja energiastrategian vastaista.

Vapaavuori viittaa erityisesti Pekkarisen Länsi-Savo-lehdessä esittämiin kannanottoihin liittyen Pieksämäelle suunniteltuun Ideaparkiin. Pekkarinen on myös Savon Sanomissa "antanut ymmärtää" tukevansa Pieksämäen Ideaparkia. Vapaavuori yhdistää Pekkarisen lausunnot myös vaalirahoitukseen.

- Mitä kaupan suuryksiköihin muuten tulee, niiden suhteen kannattaisi olla erityisen varovainen ja aivan korostetun tarkasti pyrkiä noudattamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yhteisiä linjauksia jo sen takia, että alan yrittäjät ovat olleet niin poikkeuksellisen höveleitä vaalirahoituksen lähteitä, kirjoittaa Vapaavuori.

Erityisesti keskustalle vaalirahaa jakaneeseen Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen kuului kaupunkien keskustojen ulkopuolelle liikkeitään rakentavia liikemiehiä, kuten Ideapark-yrittäjä Toivo Sukari.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.