Mainos

Vapaavuori: Kaavoituksen vapauttamista harkittava

Asuntoministeri arvosteli maanomistajia siitä, että yhteiskunnan varoin kaavoitettuja tontteja ei myydä, vaan jäädään odottamaan arvonnousua.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) harkitsee kaavoittamisen vapauttamista ratkaisuksi tonttipulaan. Maanomistajalle pitäisi olla entistä helpompaa laittaa kaavoitus vireille.

- Maanomistajien mahdollisuuksia laadituttaa yleiskaava-alueilla asemakaava tulisi kehittää. Kaavojen hyväksyminen jäisi tietenkin kunnan harteille, Vapaavuori sanoi tänään Valtakunnallisilla asunto- ja yhdyskuntapäivillä.

Vapaavuori arvosteli maanomistajia siitä, että jo kaavoitettuja tontteja ei myydä, vaan jäädään odottamaan arvonnousua.

- Kun yhteiskunnan päätöksellä hyväksytään maanarvoa korottava kaava, on yhteiskunnalla oltava oikeus myös vaatia maanomistajaa toteuttamaan kaavan mukainen rakentaminen kohtuullisessa ajassa.

Aravalainoista luovutaan ja tulorajat poistetaan

Vapaavuoren mielestä valtion korkotukilainoitus täyttää samat tavoitteet kuin aravalainoitus, jonka lopettamisesta päätettiin hallitusohjelmassa. Vapaavuori olisi myös valmis korkotukisääntöjen höllentämiseen, mikäli se panisi vauhtia kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoon.

Valtion tukemien vuokra-asuntojen tulorajat pyritään poistamaan koko maasta ensi syksynä.

- Tulorajojen poisto ei muuta asuntojen sosiaalista käyttötarkoitusta. Asukkaat tulee edelleen valita asunnon tarpeen ja kiireellisyyden perusteella, ei parhaimman vuokranmakukyvyn perusteella, Vapaavuori vakuutti.

Puheessaan pääkaupunkiseutuun keskittynyt tuore ministeri myönsi, että "koko maahan tutustumisen projekti on vielä kesken". Muun maan ongelmista Vapaavuori nosti esille asuntojen ylitarjonnan. Ratkaisuksi ministeri esitti esimerkiksi vajaakäytössä olevien vuokratalojen käyttö- ja luovutusrajoituksista luopumista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.