Mainos

Vapaavuori EU-parlamentin vaatimuksesta: Jo tehtyjä päätöksiä ei muuteta

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan Europan parlamentin vaatimus perua energiahankkeet Venäjän kanssa ei johda Suomessa välittömiin toimiin.

EU-parlamentti vaatii tänään päätöslauselmassaan unionin jäsenmaita peruuttamaan Venäjän kanssa suunnitellut energia-alan sopimukset Ukrainan kriisin vuoksi. Suomen hallitus hyväksyi aiemmin tänään Fennovoiman ydinvoimaluvan täydennyksen, jonka mukaan voimalan laitostoimittaja on venäläinen Rosatom.  

– Se on Euroopan parlamentin kannanotto, jolla nyt ei ainakaan suoraa laillista vaikutusta ole, eikä se johda välittömiin toimiin, sanoo Vapaavuori MTV Uutisille.

Vapaavuori korostaa, että valtioneuvosto on tehnyt päätöksensä Fennovoiman suhteen, ja asia siirtyy seuraavaksi eduskunnalle.

– Ei sitä prosessia oikeusvaltiossa enää muuksi muuteta. Valtioneuvosto on päätöksensä tehnyt ja on täysin mahdotonta ajatella, että se ryhtyisi käsittelemään uudelleen jo käsittelemäänsä ja päättämäänsä asiaa sen takia, että Euroopan parlamentti on ottanut jonkun kannan. Mutta toki eduskunnassa voidaan käsittelyn yhteydessä arvioida, että mikä merkitys sille halutaan antaa, Vapaavuori sanoo.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.