Mainos

Vapaavuori: En osaa arvioida lähtöni vaikutusta kokoomuksen kannatukselle

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että ei osaa arvioida, mitä hänen mahdollinen lähtönsä Euroopan investointipankkiin (EIP) merkitsee kokoomuksen kannatukselle. Vapaavuori ei ole ehdolla eduskuntavaaleissa, jos tulee valituksi ensi syksynä alkavaan varapääjohtajan tehtävään.

– On tietenkin selvää, että kaikki näkyvimmät hahmot eri puolueissa, jotka saavat puolueessa enemmän ääniä, heillä on joku korrelaatio puolueen menestykseen. Mutta silti uskon, että pääosa kokoomuksen äänestäjistä on kokoomuksen äänestäjiä. Ja mikäli minä en ole ehdolla, niin he löytävät toisen hyvän kokoomuslaisen ehdokkaan.

Vapaavuori ei niele kritiikkiä, jonka mukaan hän olisi jättämässä kannatusluisun kanssa kamppailevan puolueen pulaan juuri ennen vaaleja. Hän korostaa, ettei hän ole lähdössä pois kesken tehtäviensä hoidon. Ajankohta politiikasta pois siirtymiselle on hänelle itselleen nyt sopiva, kun kyseessä on vaalikausien taite.

Vapaavuori ei usko, että useamman kokoomusministerin siirtyminen eurooppalaisiin tehtäviin kertoisi puolueen ongelmista. Jyrki Katainen ja Henna Virkkunen lähtivät EU-tehtäviin viime vuonna.

-En välttämättä halua lähteä pois mistään, vaan ottaa vastaan mahdollisesti eteen tulevia erittäin mielenkiintoisia, isoja haasteita.

Hän toivoo, että EIP:n valinta selviää ennen vaaleja, mutta joka tapauksessa se vie viikkoja.

Häviöllä kokoomuksen puheenjohtajan paikasta pääministeri Aleksander Stubbille viime kesän puoluekokouksessa ei ole Vapaavuoren mukaan asiassa merkitystä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.