Mainos

Vapaavuori: Asunto-ongelmat heijastuvat kilpailukykyyn

Hallitus aikoo laatia toimenpideohjelman, jolla pyritään erityisesti parantamaan kohtuuhintaisen asumisen edellytyksiä pääkaupunkiseudulla.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kaipaa kuntien ja valtion välille parempaa yhteistyötä asuntopolitiikassa. Vapaavuoren mukaan erityisesti pääkaupunkiseudun asuntopulmat vaikuttavat jo koko maan hyvinvointiin.

- Pääkaupunkiseudun ja Helsingin seudun asunto- ja tonttitilanne heijastuu osaavan työvoiman saantiin, joka on yksi yhteiskunnan isoimpia haasteita varsinkin väestön ikääntyessä. Se taas heijastuu koko alueelle ja sitä kautta koko valtakunnan kilpailukykyyn, Vapaavuori sanoo.

Hallitus aikoo laatia toimenpideohjelman valtion ja Helsingin seudun kuntien kesken. Vapaavuoren mukaan siinä pyritään erityisesti parantamaan kohtuuhintaisen asumisen edellytyksiä. Painetta on muun muassa vuokra-asuntotuotannon elvyttämiseen.

Ympäristönmuutos on Vapaavuoren mukaan iso haaste myös asuntopolitiikalle. Hän on erityisen huolissaan yhdyskuntarakenteen hajautumisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.