Mainos

"Vapaavuoren lähtö ehkä jo lähipäivien asia"

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) nimittäminen Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi on "lähipäivien asia" MTV Uutisille kerrotaan.

Yle kertoi torstai-iltana, että Vapaavuori jättää hallituksen ja siirtyy varapääjohtajaksi Euroopan investointipankkiin Luxemburgiin.

MTV Uutisille tieto vahvistetaan hallituspiireistä. Vapaavuori itse ei ole kommentoinut asiaa. Paikka on sama jossa presidentti Sauli Niinistö toimi 2003-2007.

Varapääjohtajan paikasta on keskusteltu jo pitkään. Alkuun kulisseissa paikalle oltiin istuttamassa ex-maatalousministeri Jari Koskista (kok.).

Samassa nimityskuviossa esillä oli malli, että SDP:n syrjäytetylle puheenjohtajalle, ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselle olisi tarjottu pankinjohtajan paikkaa Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankissa, joka pitää päämajaansa Lontoossa.

Urpilainen päätti kuitenkin jatkaa politiikassa ja on puolueensa kansanedustajaehdokas.

Kokoomuksen tuoreiden heikkojen kannatuslukujen kannalta tieto Vapaavuoren lähdöstä tulee huonoon aikaan. Vapaavuori jäi viime kesänä puolueen puheenjohtajavallnnassa kolmanneksi ja hän on tiettävästi ollut haluton lähtemään puheenjohtajakisaan, jos sellainen tulee eteen mahdollisen vaalitappion myötä.

Vapaavuoren nimityksen esittelee valtiovarainmisnisteri Antti Rinne (sd.).

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.