Mainos

Vapaapäivää viettänyt poliisi tarkkana - murtosarja paljastui

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt keväällä tapahtuneen asuntomurtosarjan, jossa ulkomaalaisten miesten epäillään murtautuneen Etelä-Suomen alueella yhteentoista asuntoon.

Vapaapäivää viettänyt poliisimies huomasi keskiviikkona 18. toukokuuta päivällä Nummelan keskustan läheisyydessä metsän tuntumaan epätavallisesti pysäköidyn henkilöauton. Auton luona oli ulkomaalaisen näköisiä miehiä ja autoon siirrettiin tavaraa. Miehet lähtivät autolla liikkeelle Nummelan keskustan kautta Helsingin suuntaan huomattavalla ylinopeudella.

Auto löytyi melko pian Vihdin Huhmarista hylättynä. Autosta löytyi kodinelektroniikkaa, joka oli anastettu omakotitalosta Nummelassa. Epäiltyjä etsittiin tuloksetta auton hylkäämispaikan lähistöltä.

Epäilyjen käyttämän auton todettiin liittyvän useisiin Romanian kansalaisiin, joista kolme otettiin kiinni Itä-Helsingistä 30. toukokuuta.

Epäiltyjen kertomuksien ja esitutkinnan perusteella he olivat murtautuneet loppukevään aikana päiväsaikaan tehdyissä rikoksissa yhteensä yhteentoista asuntoon mm. Nummelassa, Vihdissä, Tuusulassa, Vantaalla, Helsingissä sekä Lahdessa.

Rikossaaliin kokonaisarvo on useita kymmeniä tuhansia euroja ja anastettu omaisuus koostuu lähinnä kodinelektroniikasta, kameroista, tietokoneista ja koruista. Rikoksissa käytetyt kaksi henkilöautoa on takavarikoitu.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö on tutkinut asiaa loppukeväästä lähtien ja epäillyt ovat olleet tutkintavankeudessa toukokuun lopusta saakka. Epäillyt on siirretty Espoon poliisivankilasta Vantaan vankilaan ja asia siirtyy syyteharkintaan lähipäivinä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.