Mainos

Vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen koulutus käyntiin

Vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen koulutus alkoi tänään Kotkassa. Vapaaehtoisjoukot osallistuvat öljyonnettomuuden sattuessa rantojen puhdistukseen.

Ympäristöjärjestö WWF:n öljyntorjuntajoukot toimivat yhteistyössä pelastusviranomaisten kanssa. Koska rantojen puhdistus öljystä on pitkälti käsityötä, vapaaehtoisia työntekijöitä tarvitaan satoja.

Ensin on tarkoitus kouluttaa 60 ryhmänjohtajaa ja myöhemmin sitten muita vapaaehtoisia.

Jos öljyonnettomuus tapahtuu, vapaaehtoisten joukkojen avulla rantojen puhdistus voidaan aloittaa mahdollisimman nopeasti.

Esimerkiksi Prestige aluksen Ranskan rannikolle aiheuttamaa öljytuhoa oli siivoamassa satoja vapaaehtoisia työntekijöitä. - Nämä WWF:n vapaaehtoiset torjujat tulevat toimimaan viranomaisten alaisuudessa. Me organisoimme oman porukkamme, joten me voimme todella helpottaa viranomaisten työtä, suojelujohtaja Jari Luukkonen WWF:stä kertoo.

WWF:n vapaaehtoisiin öljyntorjuntajoukkoihin voivat liittyä kaikki 18-vuotta täyttäneet henkilöt. Joukkoihin on jo ilmoittautunut noin 2 000 vapaaehtoista.

Koska öljyonnettomuuden siivoustyöt voivat kestää kuukausia, työhön tarvitaan satoja vapaaehtoisia. - Jos ajatellaan öljyvahinkoa, niin todennäköisesti Suomen rannikolla me keräämme rannalta kuitenkin jossakin vaiheessa ja meidän rannikko on sellainen, ettei sinne kovin isoilla koneilla päästä, vaan sinne mennään ihmisvoimin. Käsipelillä se öily sieltä saadaan, mikä on saatvissa, pelastusjohtaja Vesa Parkko Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo.

Jokaisella kunnalla on öljyntorjuntasuunnitelma, jossa on otettu huomioon myös vapaaehtoisjoukot ja niiden varustaminen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.