Mainos

Vapaa-ajan asuntojen kiinteistöverotus korkealla

Vapaa-ajan asuntojen kiinteistövero on kohonnut monessa kunnassa moninkertaiseksi vakituisiin asuntoihin verrattuna.

Vapaa-ajan asunnon kiinteistöverotus on nyt katossa tai aivan lähellä sitä kaikissa Turun saariston merkittävissä mökkikunnissa. Kunnat kiertävät laissa määrättyä suurinta erotusta vakituisten asuntojen ja mökkien verojen välillä siten, että ero on kasvanut jopa nelinkertaiseksi kanta-asukkaiden eduksi.

Saaristokunnille mökkiverosta on tullut yhä tärkeämpi tulolähde. Velkualla ja Kustavissa kiinteistöverot kattavat yli 40 prosenttia kunnan verotuloista.

Mökkiväen aloittelevan etujärjestön mielestä kyse on omaisuusverotuksesta, mökkiläisten vastikkeettomasta rahastuksesta.

- Kuntahan käyttää tämän verotulonsa kaikkeen toimintaansa, ja suurin osa siitä menee varmasti tavallisten kuntalaisten sosiaali- ja muihin palveluihin. Itse kesämökkiläinen ei siitä saa juurikaan mitään, toteaa tiedotussihteeri Jukka Vanhanen Vapaa-ajan asunnot piirijärjestö ry:stä.

Kesäasukkaiden mielestä verokohtelu on muuttunut yhä epäoikeudenmukaisemmaksi, etenkin kun veron vastikkeeksi ei koeta saatavan mitään erityisiä palveluja.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 02.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.