Mainos

Vanunu vapauteen 18 vuoden tuomion jälkeen

Mordechai Vanunu tuomittiin vankeuteen hänen kerrottuaan Israelin salaisesta ydinaseohjelmasta Sunday Times -lehdelle. Aamupäivällä hän vapautui.

Mordechai Vanunu

Israelin ydinaseohjelman paljastaja Mordechai Vanunu vapautui tänään aamupäivällä vankilasta. Hän oli kärsinyt 18 vuoden vankeustuomion paljastettuaan brittiläiselle lehdelle tietoja Israelin salaisesta ydinaseohjelmasta.

Vanunu kertoo joutuneensa "julman ja raakalaismaisen" käsittelyn kohteeksi Israelin salaisen palvelun käsissä. Hän korostaa, ettei Israel tarvitse ydinaseita ja vaati Israelin Dimonan ydinreaktorin avaamista kansainvälisille tarkastajille. Hän sanoi haluavansa matkustaa Yhdysvaltoihin.

-Olen ylpeä ja onnellinen siitä, mitä tein, Vanunu sanoi häntä odottaneille toimittajille.

Israelin ydinaseohjelman paljastaja Vanunu sai tänään sankarin vastaanoton kymmeniltä ystäviltä ja kannattajilta. Osa vastaanottajista oli saapunut tilaisuuteen ulkomailta.

Hän ei saa kuitenkaan poistua Israelista, lähestyä satamia tai lentokenttiä tai olla yhteydessä ulkomaalaisiin ilman etukäteislupaa.

Vanunu työskenteli Israelin Dimonan ydintutkimuskeskuksessa ja tuomittiin 18 vuodeksi vankeuteen vuonna 1986 kerrottuaan Israelin salaisesta ydinaseohjelmasta brittiläiselle Sunday Times -lehdelle.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 21.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.