Mainos

Vantaan poliisiaseman edessä vielä 50 kurdia

Vielä noin 50 kurdia osoittaa poliisin mukaan mieltään Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisiaseman edessä. Iltapäivällä alkanut mielenosoitus toi Tikkurilaan enimmillään 200 mielenosoittajaa. He vaativat kahden rikosepäilyn vuoksi vangitun kurdin vapauttamista.

Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä rahankeräysrikosta, ja Helsingin käräjäoikeus vangitsi perjantaina kaksi rikoksesta epäiltyä kurdia. Keski-ikäisistä miehistä ainakin toinen on tutkinnanjohtajan mukaan Turkin kansalainen.

- Poliisin toiminnassa ei ole mitään poliittista, vaan epäilemme rahankeräysrikosta, rikoskomisario Kari Jalonen KRP:stä sanoo.

Mielenosoittaja Nazmi Basalak kertoi poliisitalolla, että mielenosoittajat pitävät epäiltyjä syyttöminä.

- Poliisilla ei ole mitään todisteita. Silti ystävämme on vangittu, Basalak sanoi.

Hänen mukaansa epäilty rahankeräysrikos liittyy kurdiyhdistyksen toiminnan rahoittamiseen.

- Olemme antaneet vapaaehtoisesti rahaa. Mitään keräystä ei ole.

Basalak sanoi poliisin kuulustelleen myös häntä ja muita paikalla olleita. Basalakin mukaan poliisi ei kertonut kuulustelluille, ovatko nämä rikoksesta epäiltyjä vai todistajia.

- Se ei pidä paikkaansa. Suomessa kuulusteltavalle kerrotaan aina hänen asemansa esitutkinnassa, tutkinnanjohtaja Jalonen sanoo.

Jatkoa ehkä sisäministeriöllä

Mielenosoittajien mukaan Oulussa on asian johdosta kuulusteltu 20:tä kurdia. Jalonen kieltäytyy kommentoimasta asiaa ja ylipäänsä kertomasta esitutkinnasta mitään.

Basalakin mukaan mielenosoitus pysyy rauhallisena.

- Kurdien mielenosoitukset sujuvat aina rauhanomaisesti, ja poliisikin tietää sen.

Poliisitalon edustalla seisoskeli myös paljon lapsiperheitä ja nuoria naisia. Hieman ennen kello 15:tä mielenosoittajien huomio kiinnittyi Sefa Yakariin, joka oli käynyt keskustelemassa poliisin kanssa.

Yakar kertoi muille mielenosoittajille poliisin sanoneen, että kyseessä ei ole poliittinen asia vaan rikostutkinta. Basalakia poliisin vastaus ei vakuuttanut.

Hän sanoi, että mielenosoitusta jatketaan, kunnes vangitut vapautetaan. Osa mielenosoittajista saattaa hänen mukaansa lähteä vielä tänään sisäministeriölle, ja poliisitalon edessä kiersi adressi, jota allekirjoitettiin vangittujen vapauttamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.