Mainos

Vantaan poliisi iski pimeään viinakauppaan

Vantaan poliisi on katkaissut yli kolme vuotta toimineen laittoman viinanmyyntikaupan Itä-Vantaalla. Poliisin arvion mukaan rahaa oli liikkunut toiminnan aikana yhteensä yli miljoona markkaa.

Tutkinnan kestäessä on ollut vangittuna kaksi päätekijää. Juttu on jätetty syyttäjälle, ja se tulee lähiaikoina esille Vantaan kihlakunnanoikeudessa.

Toiminta oli ollut hyvin kannattavaa ja ilmeisen täyspäiväistä, sillä kummallakaan nyt vangittuna olleella päätekijällä ei ollut muuta vakituista työpaikkaa. Tutkinnassa on selvinnyt, että alkoholia myytiin järjestelmällisesti useille kymmenille asiakkaille, jotka velkaantuivat ajan mittaan myyjälle.

Parhaimmat asiakkaat ostivat viinaa useilla tuhansilla markoilla kuukaudessa. Myyjät turvasivat saatavansa pitämällä hallussaan asiakkaiden pankkiautomaattikortteja, joille he nostivat rahat tili- tai korvauspäivinä velan lyhentämiseksi.

Myyty alkoholi oli pääasiassa venäläistä votkaa ja myös itärajan takaa tuotua pirtua sekä vahvaa olutta jonkin verran. Poliisi takavarikoi myyjän kotoa ja varastosta satoja litroja myyntiin tarkoitettua alkoholia sekä huomattavan summan rahaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.