Mainos

Vantaan nuorilta räjäyttäjiltä löytyi 14 kiloa dynamiittia

Vantaalla sunnuntaina tehdyistä räjäytyksistä epäiltyjen nuorukaisten hallusta on löytynyt neljätoista kiloa dynamiittia. Räjähdysaineet nuorille toimittaneen myyjän henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Räjähdysaine oli muiden epäiltyjen kanssa samaan porukkaan kuuluvalla 19-vuotiaalla miehellä, jonka poliisi otti kiinni eilisiltana. Mies ei ollut poliisin mukaan räjäyttelemässä pommeja sunnuntaina.

Kuudesta miehestä neljän pidättämistä jatkettiin vielä tänään. Kaikki pidätetyt ovat 17-20-vuotiaita helsinkiläisiä. Miehillä ei ole rikollista taustaa. Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena ja räjähdysainesäännösten rikkomisena.

Vantaan Ojangon louhosalueella tapahtui eilisiltana kaksi räjähdystä, joista ei aiheutunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Tapahtumapaikalta Porvoonväylän ja Kehä III:n tuntumasta löydettiin myös yksi räjähtämätön pommi, joka purettiin.

Nuorukaiset ovat kertoneet motiivikseen räjäytyksiin paukuttelunhalun.

-Askarruttaa kyllä, miksi hankitaan tuollainen määrä räjähdysainetta, jos halutaan vain pitää hauskaa, toteaa komisario Juha Juurinen Vantaan poliisista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.