Mainos

Vantaan kaupunki hankki valtavan määrän tabletteja

Vantaan kaupunki on hankkinut 16 200 tablettia opetuskäyttöön päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin. Laitteet vievät kaupungin koulut uuteen tietoverkkoaikakauteen.

Koko Suomi on siirtymässä uuteen koulukulttuuriin viimeistään ensi vuonna, kun uusi opetussuunnitelma astuu voimaan.

Vantaa on uudistuksen edelläkävijä, esimerkiksi Helsingissä uutta strategiaa vasta hiotaan ja Espoossa hankinnat ovat vielä vailla lopullista päätöstä.

Verkot tötterölle

Vantaan koulujen uusi langaton verkko joutui tänään koville. Sitä kuormittivat yhtaikaa esikoulujen peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppilaat. Rekolan koulussa pulmia tuli heti vastaan.

– Joissakin tiloissa verkko ei toimi, on hyvä että se tulee tässä vaiheessa esille, kertoo atk-opettaja Markku Saarinen Vantaan Rekolan koulusta.

Pulpettipänttääminen jää historiaan ja tietotekniikka otetaan opetuksen avuksi entistä paremmin. Vantaa on ottanut pitkän harppauksen tulevaan.

– Kyllä täytyy sanoa, että tämä avoin verkko ja tabletit, niin niiden myötä tietotekniikan koulukäyttö edistyy räjähdysmäisesti, iloitsee Saarinen.

Uudistus ei ole unohtanut opettajiakaan - Vantaan kouluissa kiertää 18 verkkopetoa, jotka opastavat opettajia nimenomaan tietotekniikan pedagogisessa käytössä.

Tekninen apu on vielä lähempänä. Jokaisen opettajan edessä kun istuu diginatiivi oppilas.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.