Mainos

Vantaan kouluissa jopa tuhat väkivaltatilannetta kuukausittain

Kouluväkivallasta on tullut yhä suurempi ongelma peruskouluissa.

Esimerkiksi Vantaan kouluissa tapahtuu viitisenkymmentä oppilaiden välistä väkivaltatilannetta päivittäin. Tilanteet vaihtelevat suullisesta uhkailusta rajuun fyysiseen päällekäymiseen, jossa mukana saattaa olla jokin ase, kuten esimerkiksi maila.

- Rajuimmillaan se (väkivaltatilanne) on sitä, että useampi ihminen pahoinpitelee yhtä ihmistä. Se voi olla joissain ääritilanteissa jopa seksuaalirikoksia eli pakottamista seksuaaliseen tekoon. Joskus pahoinpitelytilanteessa voi olla mukana välineitä, kertoo Vantaan kaupungin turvallisuusasiantuntija Timo Varpula.

Myös MTV:n opettajille tekemä kysely kertoo väkivallan olevan vakava ongelma peruskouluissa. Kyselyssä neljännes yläluokkien opettajista kertoi joutuvansa puuttumaan oppilaiden välisiin riitoihin viikoittain. Myös yli 20 prosenttia opettajista koki, että häntä on uhattu työssä.

Silti vain kaikista vakavimmat tapaukset ilmoitetaan poliisille, koska muuten viranomaisten järjestelmät tukkeutuisivat.

- Se on mahdotonta ilmoittaa tuollaista määrää sinne (poliisille), koska mikään taho ei ole odottanut sitä: ei lastensuojelu, koska tapauksista tehtäisiin myös lastensuojeluilmoitukset, eikä myöskään poliisi, Varpula sanoo.

Katso Marja Juonalan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.