Mainos

Vantaan kaupunki: Kansanedustajan kaverin firmaa ei suosittu

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan kaverin yritystä ei ole suosittu kilpailutuksissa. MTV Uutiset kertoi eilen kansanedustaja Tapani Mäkisen toimista ja ystävyydestä sähköyrityksen johtajaan. 

Kaupungin tiedotteen mukaan julkisuudessa on annettu ymmärtää, että Takuusähköä olisi suosittu kilpailutuksissa. Tällaista väitettä MTV Uutisissa ei tosin esitetty. Toimitus kuitenkin kertoi, että yritys oli tehnyt Myyrmäen urheiluhalleissa tuntityönä lähes 120 000 euron paloilmoitintyön. Lisäksi kerrottiin, että ystävä junailtiin yllättäen Vantaan Energian tulevaksi puheenjohtajaksi. Mäkinen puolestaan otti ystävältä vastaan ilmaiset sähkötyöt saunarakennukseensa. 

Katso täällä MTV Uutisten tutkivan ryhmän 11-minuuttinen juttu


Vantaalaista vallankäyttöä (4.2.2014)

Kaupungin mukaan Takuusähkön tarjoukset ovat olleet urakkakilpailuista päätettäessä samalla viivalla kaikkien muiden tarjoajien kanssa ja päätökset on tehty alimman tarjoushinnan mukaan. Lisäksi Takuusähkö on jo pitkään ollut yksi kaupungin puitesopimustoimittajista. Sopimuksen piirissä olevat yritykset voivat tarjota korjaustyötä tuntiveloituksella.  

MTV uutisoi eilen, että tilakeskuksen tilastojen mukaan Takuusähkö on tehnyt vuosina 2008-2013 töitä kaupungille noin kahdella miljoonalla eurolla. Summassa ei kuitenkaan näy kaupungin omistamien yhtiöiden työt, esimerkiksi Myyrmäen halliremontit. 

Kaupunki viittaa tiedotteessaan vuosien 2009-2013 töihin. Niiden osalta Takuusähkön osuus sähköteknisistä töistä on ollut alle 10 prosenttia. Tässäkään laskelmassa ei näy kaikkia kaupungin yhtiöiden töitä. 

Päivitys 6.2.2014: MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä 5.2.2014 oli television alalaidassa pyörivissä aamun aiheissa otsikko "Hyvä veli -verkosto junaili urakoita Vantaalla". Ilmaisu oli virheellinen. Huomenta Suomi pyytää anteeksi virheellistä otsikointia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.