Vantaan Jumbo nousi suurimmaksi kauppakeskukseksi - myynniltään

Vantaalla sijaitseva Jumbo nousi viime vuonna myynniltään Suomen suurimmaksi kauppakeskukseksi. Kokonaismyynti ylsi 432,2 miljoonaan euroon.

Lisäksi joulukuun myynti oli Jumbon kaikkien aikojen ennätys kuukausitasolla.

– Uskomme myynnin kasvun jatkuvan vakaana myös tänä vuonna, toteaa Jumbon kauppakeskusjohtaja Esa Mattila toteaa mediatiedotteessaan.

Mattila arvelee Jumbon menestyneen, koska siellä on esimerkiksi otettu käyttöön kaikille ilmainen WLAN-verkko.

Suomen kaikkien kauppakeskusten yhteenlaskettu myynti kasvoi viime vuonna 4,3 % edellisestä vuodesta.

Itis pinta-alaltaan suurin

Yli 400 miljoonan euron myynnin saavutti myös uudistuksen alla oleva Itis, joka on pinta-alaltaan Pohjoismaiden suurin keskus. Lähes samassa kokoluokassa kauppakeskus Sello jatkoi vakaata kasvuaan myynneissä ja kävijämäärissä.

Kävijämäärissä mitattuna Kamppi oli suurin 35 miljoonalla asiakkaallaan.

Keskuksissa 35 000 työpaikkaa

Suomen Kauppakeskusyhdistys suhtautuu tulevan vuoden liiketoimintanäkymiin varovaisen luottavaisesti. Myyntimäärien uskotaan kehittyvän edellisvuosia maltillisemmin, mutta vakaasti.

Ympäristövastuullisen toiminnan kehittäminen on yksi alan suurimmista trendeistä. Lisäksi sähköisten, verkkopohjaisten ja langattomien palveluratkaisujen hyödyntäminen kauppakeskuksissa on kasvussa.

Kauppakeskukset ovat merkittäviä työpaikkakeskittymiä. Suomessa on yhteensä 83 kauppakeskusta. Niissä sijaitsee noin 4 000 yritystä ja työskentelee 35 000 ammattilaista. Asiakkaita lasketaan olleen viime vuonna 335 miljoonaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat