Mainos

Vantaan dynamiittimies kiinni

Poliisi on ottanut kiinni Vantaan Hakunilassa yöllä kuljeskelleen dynamiittimiehen. Dynamiitin sytyttämistä yrittänyt henkilö on poliisille entuudestaan tuttu.

Poliisi joutui eristämään Hakunilantien alueen Vantaalla keskiyön aikoihin, kun kerrostalon pihalla olleelta mieheltä löytyi puoli kiloa dynamiittia.

Talon asukas huomasi kello 23 jälkeen pihalla nuorehkon miehen, jolla oli kädessään puoli kiloa dynamiittia, sytytyslanka sekä nalli. Poliisi sai tiedon yöllisestä kulkijasta heti havainnon jälkeen. Alue suljettiin yöllä varmuuden vuoksi muutamaksi tunniksi, mutta jo kello 2.30 eristys purettiin. Räjähde oli lähetetty sitä ennen pommivaunussa Hyrylän varuskuntaan tuhottavaksi.

Poliisi tavoitti heti rikospaikalle tultuaan pakoa yrittäneen nuoren miehen , joka on poliisille entuudestaan tuttu. Alustavissa poliisikuulusteluissa selvisi, että räjäytysyrityksen taustalla on Hakunilan toissavuoden tapahtumat, jolloin nyt kiinniotetun, vuonna 1974 syntyneen hakunilalaisen päälle ajettiin autolla. Auton kuljettajana toimi silloin somalialainen, joka sittemmin tuomittiin muutaman kuukauden vankeusrangaistukseen.
Vantaan poliisi arvioi yöllä pitämässään tiedotustilaisuudessa, että puoli kiloa dynamiittia olisi voinut tehdä tuhoisaa jälkeä suljetussa tilassa. Jos räjähde olisi sytytetty avoimella alueella, kuten kadulla, ei suurempaa tuhoa olisi todennäköisesti tapahtunut.dynamiittipötköä, jotka tehtiin vaarattomiksi.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 09.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.