Mainos

Vantaalla takavarikoitiin suuri erä piraattilevyjä

Poliisi on tehnyt tähän mennessä Suomen suurimman dvd-elokuvapiraattien takavarikon. Piraattien myynnistä epäillään kymmentä ihmistä - suomalaisia ja venäläisiä.

CD-levyjä

Poliisi ja tulli ovat takavarikoineet vantaalaiselle kirpputorille tehdyssä valvontaiskussa liki tuhat laittomaksi epäiltyä piraattitallennetta. Valtaosa takavarikkoon otetuista tallenteista oli dvd-elokuvia. Ratsiassa löytyneiden elokuvien joukossa oli muun muassa vastikään maailman ensi-iltansa saanut Matrix Revolutions.

Elokuvien lisäksi kirpputorilta takavarikoitiin cd-levyjä ja PlayStation-pelejä.

Vantaan poliisi ja eteläinen tullipiiri tekivät valvontaiskun lauantaina. Piraattituotteiden myynnistä epäiltyinä otettiin kiinni kahdeksan venäläistä ja kaksi suomalaista.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen mukaan kyseessä on tähän asti suurin kirpputoreilla tehty dvd-elokuvien takavarikko Suomessa. Varatuomari Antti Kotilaisen mukaan juuri elokuvateollisuus on nyt erityisen huolestunut Venäjän kasvavasta piraattiteollisuudesta.

Musiikkipiratismia venäläiset ovat hallinneet jo vuosia, Kotilainen sanoo. Dvd-elokuvat ovat uusi aluevaltaus.

- Musiikkiteollisuudella on hallussaan vankkaa näyttöä siitä, että yli 60 prosenttia Venäjällä toimivista cd-levytehtaista on mukana laittomassa toiminnassa, Kotilainen vakuuttaa.

(MTV3-STT)

19:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.