Mainos

Vantaalla räjähti omatekoinen pommi

Vantaan poliisi on ottanut kiinni viisi nuorta miestä, joita syytetään Vantaalla eilen räjäytetyistä dynamiittipommeista. Kaikki pidätetyt ovat 17-20-vuotiaita helsinkiläisiä. Ainakin kolmen pidättämistä jatkettiin vielä tänä iltana.

Poliisi sai tiedon Ojangon louhosalueella tapahtuneista räjähdyksistä puoli kymmenen jälkeen eilisiltana.

Porvoonväylän ja Kehä III:n tuntumassa räjähtäneet kaksi pommia eivät aiheuttaneet henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Tapahtumapaikalta löydettiin vielä yksi räjähtämätön pommi, jonka purkamisen ajaksi liikenne pysäytettiin Kehä III:n ja Porvoonväylän risteysalueella kello puoli neljän jälkeen aamuyöllä.

Käytetty räjähde on tehdasvalmisteista dynamiittia, jota oli pommien rakentamiseen käytetty toistakymmentä pötköä. Nuorukaiset ovat kertoneet ostaneensa aineen, mutta sen alkuperästä poliisilla ei vielä ole tietoa.

Poliisi tutkii, onko räjähteitä vielä jäljellä jossain.

-Pojat ovat sanoneet halunneensa kokeilla, miten räjähtää, komisario Juha Juurinen Vantaan poliisista selvitti räjäytysten motiivia. Miehillä ei ole rikollista taustaa. Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena ja räjähdysainesäännösten rikkomisena.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.