Mainos

Vantaalla kokoomukselle kaksi lisäpaikkaa

Vantaalla kokoomus sai kaksi lisäpaikkaa kaupunginvaltuustossa, kun taas vihreät ja vasemmistoliitto menettivät molemmat yhden paikan.

Sosiaalidemokraatit, keskusta, kristillisdemokraatit ja ruotsalainen kansanpuolue pitivät paikkamääränsä ennallaan. Kun kaikki annetut äänet oli laskettu, sosiaalidemokraattien osuus saaduista äänistä oli 30,1 prosenttia eli 0,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2000 kunnallisvaaleissa.

Toiseksi suurimman puolueen eli kokoomuksen ääniosuus oli 26,6 prosenttia eli 1,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin neljä vuotta sitten. Sosiaalidemokraatit veivät valtuuston 67:stä paikasta 21 paikkaa, kun taas kokoomuksen paikkamäärä nousi 19:sta. Vihreiden paikkamäärä jäi yhdeksään. Vihreiden ääniosuus oli 13,8 prosenttia eli 1,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vaaleissa. Neljänneksi suurin puolue eli vasemmistoliitto sai äänistä 9,5 prosenttia, kun taas keskustan ääniosuus oli 7,7 prosenttia.

Vantaan äänestysprosentti nousi 50,8 prosenttiin, kun se viime kunnallisvaaleissa oli 45,5 prosenttia eli koko maan alhaisin. Kimmo Kiljunen äänikuningas Vantaan ylivoimaiseksi äänikuninkaaksi nousi sosiaalidemokraattien kansanedustaja Kimmo Kiljunen, joka sai 2187 ääntä. Toiseksi eniten ääniä sai vihreiden kansanedustaja Ulla Anttila, joka saalis oli 1648 ääntä. Anttila palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Vantaan kaupunginvaltuustoon.

Anttilalle hävisi niukasti Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kokoomuksen Tapani Mäkinen, joka sai 1641 ääntä. Toiseksi eniten kokoomuslaisista keräsi ääniä sairaanhoitaja Paula Lehmuskallio. Kokoomuksen julkkisehdokas, laulajana tunnetuksi tullut Meiju Suvas-Berger ei valtuustoon päässyt. Kiljusen jälkeen toiseksi eniten demariehdokkaista ääniä sai kiinteistösihteeri Tiina Päivinen.

Kolmanneksi eniten ääniä sai uusi valtuustotulokas, valtiovarainministerin erikoisavustaja Nesrin Can. Vasemmistoliiton ääniharava oli kansanedustaja Jaakko Laakso, joka sai vantaalaisehdokkaista neljänneksi eniten ääniä eli 1420. Keskustassa eniten ääniä keräsi rehtori Irja Ansalehto-Salmi.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja