Mainos

Vantaa tekee poliisille tutkintapyynnön yhtiöidensä sotkuista

Vantaan kaupunki ilmoittaa tekevänsä poliisille tutkintapyynnön sen tytäryhtiöissä ilmenneistä epäselvyyksistä.  

Epäselvyydet liittyvät Kiinteistö Oy Kehäsuoran, Kiinteistö Oy Itäkehän ja Kiinteistö Oy Kehäportin hallintoon ja kirjanpitoon. Kaupungin mukaan epäselvyydet ovat tulleet esille laajassa sisäisessä tarkastuksessa. Tarkastus koskee vuosia 2012-2014.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa parhaillaan. Viestintäpäällikkö Päivi Rainio kertoi MTV Uutisille, että tutkintapyyntö jätetään mahdollisimman pian. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen on tehnyt asiasta päätöksen tänään. 

Vantaan kaupungin sisäinen tarkastus suositteli, että kaupunki harkitsisi tutkintapyynnön tekemistä tarkastusraporteissa mainituista kahdesta henkilöstä ja yhdestä yrityksestä. Vantaan kaupunki pyytää tutkimaan, täyttävätkö teonkuvaukset luottamusaseman väärinkäytön ja kirjanpitorikoksen tunnusmerkistöt ja lisäksi mahdollisesti muun rikoksen tunnusmerkistön. 

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että epäselvyydet ajoittuvat aikaan ennen nykyistä toimitusjohtajaa. Kaupparekisteritietojen mukaan toimitusjohtaja on vaihtunut viime lokakuussa. 

Juttua täydennetty klo 16.30 : lisätty tarkastuksen kohteena olevat vuodet sekä avattu kaupunginjohtajan päätöstä sen osalta, mitä tahoja ja mahdollisia rikosnimikkeitä tutkintapyyntö koskee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.