Mainos

Vänskälle huippuarvostelut Washingtonissa

Suomaiskapellimestari Osmo Vänskä on saanut ylistävät arvostelut Washingtonissa johtamastaan sinfoniakonsertista. Vänskä johti Washingtonin Kennedy Centerissä Yhdysvaltain kansallista sinfoniaorkesteria.

Ohjelmistossa olivat Jean Sibeliuksen Pohjolan tytär, Kalevi Ahon sinfonia numero 9 vetopasuunalle ja orkesterille sekä Brahmsin sinfonia numero 3.

-Ei ole enää salaisuus, että Suomen kansa voi ylpeillä rikkaalla, monimuotoisella ja erinomaisen elinvoimaisella musiikkielämällä, mutta kapellimestari Osmo Vänskä antoi siitä tuoreita todisteita eilen illalla Kennedy Centerissä, hehkutti Washington Post -lehti.

Erityisen haltioissaan lehden arvostelija oli Vänskän johtamasta Pohjolan tyttärestä. Sibelius-esitystä kehuttiin harvinaislaatuiseksi ja Vänskän sanottiin saaneen orkesterista esiin lähes sen kaikkien aikojen parasta soittoa.

Washingtonissa esitetään varsin harvoin uusien säveltäjien musiikkia, mutta Kalevi Ahon sinfonia sai lehdeltä varauksetonta ylistystä. Erittäin vaativat, huikeat vetopasuunasoolot saivat myös salintäyteiseltä yleisöltä eilisiltana haltioituneen vastaanoton. Soolopasunisti Christian Lindberg taputettiin esiin ainakin viisi kertaa ja hänet palkittiin raikuvin bravo-huudoin.

Vänskän johtama konsertti esitettiin Washingtonissa kolmena peräkkäisenä iltana. Osmo Vänskä on aloittanut Yhdysvalloissa Minnesotan orkesterin musiikillisena johtajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.