Mainos

Vankitietojen urkintaepäily: Vartija haki tietoja yli 4 000 vangista

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan Riihimäen vankilassa paljastuneesta laajasta Vati-vankitietojärjestelmän väärinkäytösepäilystä.

Tutkinnanjohtaja Juha Tuovinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi epäilee Riihimäen vankilassa työskennelleen vartijan tehneen vuosien 2010 ja 2011 aikana vankitietojärjestelmästä 10 000 kyselyä, jotka koskivat 4 000 vankia. Epäilty vartija oli myös käyttänyt tietojen katseluun toisen henkilön tunnuksia.

Poliisi epäilee vartijaa virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä törkeästä tietomurrosta. Asia etenee syyttäjälle viikolla 21.

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka kertoi viime syksynä MTV3 Uutisille, että vartija on voinut päästä käsiksi esimerkiksi vankien sijoitustietoihin. Järjestelmästä on mahdollista saada tietoja myös siitä, ketkä vankia käyvät tapaamassa sekä nähdä puhelinnumeroita, joihin vanki on soittanut.

Epäilty tietojärjestelmän väärinkäyttötuli esille Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön ja Riihimäen vankilan sisäisen valvonnan kautta. Vartija on pidätettynä virastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.