Mainos

Vankiloita uhkaa ahtaus

Vankimäärän kasvu on yllättänyt sekä oikeusministeriön että vankeinhoitolaitoksen. Vankilapaikkoja koitetaan lisätä nykyisiin vankiloihin, mutta uusiakin vankiloita saatetaan joutua rakentamaan.

Vankimäärän kasvu on yllättänyt sekä oikeusministeriön että vankeinhoitolaitoksen. Vankeja on jo niin paljon, että ensiapuna selvitellään, mihin vankiloihin paikkoja saadaan nopeimmin lisää. Uusienkaan vankiloiden rakentamista ei ole pois suljettu.

Virallisesti koko maassa vangeille on vain 3 200 petipaikkaa. - Alkukevään vankiluku oli 3 450 ja uskon, että syksyllä täytäntöönpano tehostuu ja kohta päästään jo 3 500 vankiin, ylijohtaja Markku Salminen vankeinhoitolaitokselta kertoo.

- Vanhojen vankiloiden uusimisen yhteydessä katsotaan, pystytäänkö lisäpaikkoja tekemään, esimerkiksi Riihimäen vankilassa se on mahdollista. Pitää näitä myös avolaitospaikkoja lisätä ja miettiä, jos tää jatkuu, miettiä, tarvitaanko uusia laitoksia, Salminen kertoo.

Rikokset ovat raaistuneet, tuomiot pidentyneet ja venäläisiä sekä virolaisia istuu yhä enemmän Suomen vankiloissa. - Se, minkä määrä on jyrkimmin noussut, on tietysti huumerikollisuus ja huumeisiin välittömästi liittyvä omaisuus- ja väkivaltarikollisuus, Salminen kertoo.

Vakavakaan rikos ei meillä kuitenkaan aina edellytä selliin eristämistämistä.

- Henkirikoksen tekijöistä hyvin suuri osa, 29 % on surmannut lähiomaisensa ja siellä on hyvin paljon semmoisia henkilöitä, joilla ei ole laisinkaan rikollista taustaa, Salminen kertoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.