Mainos

Vankilat tiukentavat huumepolitiikkaansa

Vankilat yrittävät ratkaista pahenevaa huumeongelmaa tiukentamalla kuria. Huumevälittäjille kaavaillaan erityisiä varmuusosastoja. Vankeinhoitolaitoksen piakkoin valmistuvaan uuteen päihdestrategiaan liittyy kuitenkin myös hoito.

Joka kuudes vanki istuu huumerikoksista. Viime vuonna vankiloista takavarikoitiin lähes kaksi kiloa huumeita. Huumekulttuuri tuo pelkoa, velkoja ja pakottamista. C-hepatiittitartunnat lisääntyvät huolestuttavasti.
Vankeinhoitolaitoksen johtaja Markku Salmisen mukaan erityisesti nuorisovankeja haastatellessa on käynyt ilmi, että lähes 95 prosenttia vangeista kertoo käyttäneensä päihteitä.

Asian korjaamiseksi on tehty uusi päihdestrategia. Se nojaa koventuvaan kontrolliin ja hoitoon. Päihdestrategiassa hahmotellaan myös huumesalakuljetuksesta vankilaan narahtaneille omia varmuusosastoja.
Kontrollia tiukentaa myös eduskunnan jo käsittelyyn ehtinyt laki, joka alentaa kynnystä vankien kehonsisäisiin tarkastuksiin.

Vankeja myös vieroitukseen

Tiukentuva valvonta on kuitenkin vain osa suunnitelmaa. Toinen puoli on hoito. Vankiloissa on jo nyt päihteettömiä osastoja. Katkaisu vankilassa ei kuitenkaan ole ratkaisu.

Salmisen mukaan päihdekuntoutus voitaisiin aloittaa poliisitutkinnan aikana, sitä jatkettaisiin vankilassa ja sitten kun henkilö vapautuu olisi tiedossa jatko siitä miten sitä jatketaan kunnallisena projektina.
Rahallisesti satsaus kuntoutukseen kannattaisi, jos sillä estetään huumeiden rahoittamiseksi tehtäviä varkauksia.(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.