Mainos

Vankilasurman kuulustelut jatkuvat, toinen uhreista kriittisessä tilassa

Eilen Pelson vankilan alueella tapahtuneen verityön toinen uhri taistelee hengestään. Kiinnisaatujen hyökkääjien ja silminnäkijöiden

Pelson vankilapaossa Vaalassa loukkaantuneen miehen tila on yhä kriittinen, kertoo rikosylikomisario Eero Klemetti Oulun keskusrikospoliisista. Haukiputaalta kotoisin oleva hieman yli 50-vuotias mies leikattiin eilen, ja hän on hoidettavana teho-osastolla.

Kaksi vankia tappoi yhden vartijan ja pahoinpiteli rakentajakurssilla työnopettajana toimineen miehen paetessaan Pelson vankilasta eilen. Vangit saatiin kiinni pian paon jälkeen. Tapausta tukitaan murhana ja murhan yrityksenä.

Klemetin mukaan vankeja on eilisillan ja yön aikana puhuteltu ja kuulusteltu. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, kuinka tarkkaan karkurit olivat pakonsa suunnitelleet etukäteen. Myöskään murha-aseena käytetyistä työkaluista ei ole tarkkaa tietoa.

-Välineitä on ilmeisesti ollut useampia, ja ne ovat olleet tehokkaita, Klemetti sanoo.

Kyse on erittäin raa'asta teosta. Vankeinhoitolaitos viettää hiljaisen hetken menehtyneen vartijan muistoksi tänään kello 12. Kaikissa vankiloissa järjestetään suruliputus.

Aiemmankin väkivaltataustan omaavat hyökkääjjät pakenivat autolla Muhokselle, missä heidät saatiin kiinni runsas tunti teon jälkeen.

Tapahtumahetkellä opetustyömaalla oli yhdeksän muuta vankia, myös heidän kuulustelunsa jatkuvat tänään.

Vankilavirkailijaliiton puheenjohtajan Jari Tuomelan mukaan maamme vankiloiden valvontahenkilöstössä on tätänykyä noin sadan henkilön vajaus. Tuomelan mukaan vankien rikoshistoria olisi otettava aiempaa tarkemmin huomioon vankien sijoittelussa. Vaarallisia vankeja ei esim. tulisi sijoittaa työtoimintaan, jossa käytetään teräaseita. Näin tehtiin eilen Pelsossa - traagisin seurauksin.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 24.02.2004).

(Huomenta Suomi 24.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.