Mainos

Vankilassa istuva näyttelijä suomalaispelin tähdeksi

Kymmenistä toimintaelokuvista tunnettu amerikkalainen näyttelijä Wesley Snipes on pääosassa tänään julkaistavassa suomalaisen peliyhtiön Lapland Studion toimintapelissä.

Snipes on itse ollut suunnittelemassa "Julius Styles: The International" -peliä, jossa pelaaja ottaa itselleen Julius Stylesin hahmon. Ongelmia yjhteistyöhön toi se, että näyttelijä istuu vankilassa.

- Tiimimme on suunnitellut tämän pelin tiiviissä yhteistyössä Wesley Snipesin kanssa. Mielestämme tämä on aivan uudenlainen tapa yhdistää pelien suunnittelu ja Hollywood-maailma. Olemme pystyneet luomaan pelin, joka on itsenäinen, oma uusi maailmansa, mutta joka toimii elokuvamaiseen tapaan.", kehuu Lapland Studion toimitusjohtaja Ilkka Immonen.

Immosen mukaan nyt julkaistavasta pelistä tehdään myös elokuvaversio.

- Kysymyksessä on Hollywood -elokuva, jonka tarkoituksena on tulla maailmanlaajuiseen levitykseen.

Kamppailulajien taitaja

Yhdysvalloissa Orlandossa 1962 syntynyt Snipes on harrastanut erilaisia kamppailulajeja 11-vuotiaasta lähtien. Hän taitaa muun muassa karaten, hapkidon, kungfuan ja jujutsuan.

Snipers aloitti elokuvauransa 1986 elokuvissa Villikissat ja Kullatut kadut.

Sen jälkeen hän on sekä näytellyt kymmenissä toimintaelokuvissa että ollut niissä tuottajana. Tunnetuimpia on Blade-elokuvatrilogia.

Kiinni veronkierrosta ja vankilaan

Viisi vuotta sitten Snipes jäi kiinni törkeästä veropetoksesta. Hän oli jättänyt vuosituhannen vaihteessa maksamatta miljoonia dollareita veroja. 2008 hänet tuomittiin vankilaan kolmeksi vuodeksi. Eri oikeusasteisiin tehtyjen valitusten jälkeen Snipes joutui viime vuonna kärsimään rangaistustaan.

Näyttelijä tunnetaan myös periaatteellisena verojen vastustajana.

Pelinrakentamista vankilassa

Toimitusjohtaja Ilkka Immosen mukaan yhteistyö vanilassa istuvan Snipesin kanssa ei ollut aivan ongelmatonta.

"Ei millään mittarilla normaali projekti, hankaluuksia oli. Henkisesti Snipesille vaikea tilanne. Kyse oli siitä, että saavutimme hänen luottamuksensa ja sitten yhteistyö sujui vankilastakin käsin."

Lisäksi Immonen oli projekstin aikana yhteydessä näyttelijän luottoihmisiin, etenkin vaimoon lähes päivittäin.

Toimintapeli maailmanlaajuiseen levitykseen

Tänään julkaistava "Julius Styles: The International" -peli tulee maailmanlaajuiseen levitykseen. Aluksi se on saatavissa AppStoresta iPhone-puhelimiin ja iPad-laitteiiin. Myöhemmin peli julkaistaan myös muilla pelialustoilla.

Pelin päähahmona seikkaileva Julius Styles, jonka Snipes on kokonaan suunnittelut, on pelissä eliittiliikemiesten töissä ja yrittää kanavoida kolmannelle maailmalle suunnattuja varoja omiin taskuihinsa. Mutta pelin edetessä kaikki tahtoo mennä pieleen.

Yhteistyötä Nintendon kanssa

Vuosi sitten rovaniemeläinen Lapland Studio aloitti yhteistyön myös Nintendon kanssa. Silloin yhtiö solmi sopimuksen luomansa Mangusti -pelin levityksestä.

- Jälleen meillä on uudet suunnitelmat vireillä, mutta viel'ä tässä vaiheessa niistä ei voi kerrtoa julkisuuteen, sanoo Lapland Studion toimitusjohtaja Ilkka Immonen.

Katso pelin traileri täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.