Mainos

Vankilapakoja ennätyksellisen vähän

Toimiva poistumislupajärjestelmä ja valvonnan parantuminen ovat laskeneet vankilapakojen määrää rajusti.

Vankiloista on viime aikoina karattu ennätyksellisen vähän. Suljetuista vankiloista lähti viime vuonna käpälämäkeen 19 vankia, kun määrä oli toissa vuonna 29 vankia. Tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä oli karannut kymmenen vankia.

Luvut ovat historiallisen alhaisia. Vielä 1990-luvun loppupuolella suljetuista vankiloista lähti pahimpina vuosina omille teilleen liki 50 vankia.

Rikosseuraamusviraston mukaan karkaamisia on vähentänyt laitosten teknisen valvonnan parantuminen ja toimiva poistumislupajärjestelmä.

Käytännössä monet vangit lomailevat luvallisesti varsin tiheään tahtiin. Tänä vuonna huhtikuun loppuun mennessä vankiloista oli käyty lomilla reilut neljätuhatta kertaa. Kaikkiaan vankeja on vajaa neljätuhatta.

Poistumisluvan on viime aikoina saanut suljetuissa laitoksissa noin puolet sitä hakeneista vangeista ja avolaitoksissa lähes kaikki halukkaat.

Kuitenkin myös avolaitoksista lähdetään välillä luvatta. Tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä ilman lupaa on häipynyt kahdeksan vankia. Viime vuonna poistujia oli 27 eli pari vähemmän kuin vuotta aiemmin. Useimmiten vankikarkurit saadaan varsin nopeasti kiinni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.