Vankilapahoinpitelystä vankeutta neljälle

Pieksämäen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona ehdottomiin vankeusrangaistuksiin kolme vankia, jotka pahoinpitelivät toverinsa Naarajärven vankilassa viime kesänä.

Kukin miehistä sai törkeästä pahoinpitelystä puolentoista vuoden tuomion. Lisäksi yksi vanki tuomittiin kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn.

Oikeus katsoi, että yksi miehistä houkutteli uhrin vankilan kuntosalille, jossa kolme muuta pahoinpiteli häntä potkimalla ja lyömällä. Uhria hakattiin myös yli metrin pituisella metallikettingillä, joka oli valmistettu vankilan työtiloissa. Käräjäoikeuden mukaan teko oli suunniteltu.

Pahoinpitely kesti noin tunnin, minkä jälkeen 70 prosenttia miehen ihosta oli mustelmilla. Mies sai vakavia vammoja muun muassa selkärankaan ja rintakehäänsä ja joutui sairaalahoitoon neljäksi päiväksi.

Uhri arvioi, että pahoinpitelyn syynä oli tuulipuvun ostosta syntynyt 20 euron velka. Pahoinpitelyn päätteeksi mies oli kertomansa mukaan joutunut lupaamaan, että hän maksaakin 60 euroa. Syytetyt kiistivät syytteen.

Tuomitut ovat 19-30-vuotiaita. Kaikki neljä määrättiin maksamaan uhrille yhteensä 2000 euroa kivusta ja särystä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat