Mainos

Vankilan seksiskandaali ravistelee Espanjaa

Espanjan sisäministeriö tutkii madridlaisen naistenvankilan paljastuksia. Alcalá Meco -nimisen vankilan johto on erotettu sen jälkeen, kun vankilan sisäisessä tarkastuksessa oli ilmennyt, että osalla työntekijöistä on ollut sopimattomia suhteita vankien kanssa.

Tutkimusten mukaan ainakin kaksi vanginvartijaa oli toimittanut joillekin vangeille alkoholia "juhlien pitämiseksi". Vartijat on pidätetty virastaan. Nyt tutkitaan, onko vankilan henkilökunnalla ollut myös seksisuhteita tuomittujen kanssa.

Eräs entinen vanki kertoo, että seksisuhteet vankien ja vartioiden välillä olivat tavallisia, ja vartijat myös vaativat asukkailta seksiä vastoin näiden tahtoa.

- He tulivat luokseni yöllä, pyytämättä lupaa. Jos et halua tehdä sitä, se on pakottamista, vaikka aiemmin olisit siihen suostunut, vanki sanoo Telemadrid-kanavan haastattelussa.

Ex-vanki kertoo, että yöllisiä vierailuita tapahtui useita kertoja viikossa. Niitä tekivät miesvartijoiden lisäksi myös naisvartijat.

- He olivat hienotunteisempia ja pyysivät pientä jalkahieronta, vanki kuvaa.

Entisen vangin mukaan osa säädöstenvastainen käytös oli vankilassa helppoa, koska tiloissa ei ole kameravalvontaa eikä epäsopivaan käytökseen puututtu millään tavalla, vaikka se oli kaikkien tiedossa.

Vartijat juhlivat vankien kanssa

Kuplan puhkeamisen aiheutti vartija, joka jouluaattona löysi kaksi vartijaa ja kaksi vankia juhlimasta alkoholin säestyksellä. Hän teki asiasta ilmiannon vankilan johtajalle.

El País -lehden mukaan vartijan mitta täyttyi, kun hänen työparinsa lähti työpaikalta kesken vuoron "ostaakseen pari pulloa viiniä ja likööriä". Kun työpari palasi viinalta lemuten ja vartija huomautti siitä, tämä kehotti kollegaansa rentoutumaan ja ottamaan vähän viiniä.

Samainen valituksen tehnyt vartija kertoo myös löytäneensä vankilaosaston keittiön tyhjänä, ovet auki ja sellien avaimet pöydällä. Avainten haltija puolestaan oli sellissä polttamassa tupakkaa ja kohottamassa maljaa kahden vangin ja toisen vartijan kanssa.

Vartijan raportoitua tapahtuneesta esimiehelleen tämä pahoitteli joutuneensa laittamaan hänet kyseiseen vuoroon, mutta sanoi tarvinneensa paikalle jonkun luotettavan, koska tiesi toisen vartijan alkavan juopotella.

"Sinä annat minulle, minä annan sinulle"

Toinen vartija puolestaan vahvistaa seksipalveluiden olleen arkipäivää.

- Jotkut vartijat pyysivät siirtoa naisten puolelle. Osa siksi, että naistenvankilassa on rauhallisempaa. Osa taas myönsi häpeilemättä haluavansa päästä naimaan. On kuitenkin syytä tehdä selväksi, että tällaisia vartijoita on vain murto-osa kaikista. Puhutaan 14 vartijasta, kun meitä on kaikkiaan yli 300, mies sanoo El País -lehdessä.

- Tilanne karkasi käsistä ja myös vankilan johtaja tiesi sen, siksi hänet on vaihdettu, vartija korostaa.

Vartijan mukaan vangit ovat saaneet seksistä pieniä palveluksia.

- Suurin osa näistä suhteista on perustunut "sinä annat minulle, minä annan sinulle" -periaatteelle. Vankilassa pienetkin palvelukset voivat olla erittäin tärkeitä. Voit saada helpotuksia yhteydenpitoon perheesi kanssa, jouduttaa lupien myöntämistä, saada kännykän ja lukuisia muita erilaisia asioita. Se on eräänlaista prostituutiota.

Suurin osa seksipalveluita myöntäneistä vangeista on vartijan mukaan ollut ulkomaisia. Hän syyttää vankilan johtoa tapahtumien katsomisesta läpi sormien.

Toinen vartija puolestaan syyttää rikkeistä tasa-arvolakia.

- Vankilan miesvartijat eivät aiemmin olleet suoraan tekemisissä naisvankian kanssa. Viime aikoina kaikki avoimet työpaikat on kuitenkin annettu miehille, naisvartija valittaa El Mundo -lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.