Mainos

Vankilakapina päättyi veriseen rynnäkköön Filippiineillä

Filippiinien turvallisuusjoukot ovat taltuttaneet vuorokauden mittaisen vankilakapinan Manilassa. Rynnäkön yhteydessä kuoli 22 vankia, heistä kolme oli Abu Sayyaf -järjestön johtajia.

Filippiiniläinen sotilas (arkistokuva)

Filippiinien poliisi on surmannut 22 vankia tehdessään rynnäkön Manilassa sijaitsevaan vankilaan, jossa oli meneillään vankilakapina. Filippiinien sisäministerin Angelo Reyesin mukaan kuolleiden joukossa oli Abu Sayyaf -järjestön kolme johtajaa, joita syytetään murhista ja sieppauksista. Yksi surmansa saaneista oli komentaja Robottina tunnettu Galib Andang, joka oli mukana kahden suomalaismiehen sieppauksessa kesällä 2000.

Ennen rynnäkköä vankilaan ammuttiin kyynelkaasua. Tämän jälkeen noin 300 poliisia otti vankilan haltuunsa kerros kerrokselta. Rynnäkön aikana alueelta kuultiin laukaustenvaihtoa ja useita räjähdyksiä. Hyökkäyksessä haavoittui viisi poliisia.

Noin 40 minuuttia operaation alkamisen jälkeen Manilan poliisin edustaja Agerino Cruz vahvisti paikallisen radioaseman välityksellä, että koko vankila oli viranomaisten hallussa.

Camp Bagong Diwan vangit nousivat kapinaan eilisaamuna. He varastivat aseita vartijoilta ja yrittivät pakoa. Ammuskelussa sai surmansa kolme vartijaa ja kolme vankia. Osa vangeista lupasi jo antautua sen jälkeen kun hallitus allekirjoitti sopimuksen, joka takasi heidän turvallisuutensa. Vangit olivat vaatineet lisäksi nopeampaa oikeuskäsittelyä ja mahdollisuutta puhua tiedotusvälineiden edustajien kanssa.

Vankilan yli 400 vangista kolmasosa on Abu Sayyaf -järjestön jäseniä. Vankilakapinan ydinjoukossa oli alun perin arveltu olleen noin kymmenen vankia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.