Mainos

Vankilakapina päättyi Afganistanissa

Taistelut Pohjois-Afganistanissa lähellä Mazar-i-Sharin kaupunkia sijaitsevan vankilalinnoituksen herruudesta päättyivät tänään. Pohjoisen liiton joukot kukistivat kapinan amerikkalaisten erikoisjoukkojen avustuksella.

Suurin osa kapinaan nousseista noin 600 Taleban-vangista sai surmansa taistelujen aikana. Noin 45-50 pohjoisen liiton sotilaan kerrottiin kuolleen yhteenotoissa. Myös yksi amerikkalainen, joka ei ilmeisesti ollut sotilas, sai pohjoisen liiton mukaan surmansa kapinan aikana.

Lisäksi viisi amerikkalaista erikoisjoukkojen sotilasta sai aiemmin vakavia vammoja, kun yksi koneista pudotetuista pommeista osui heidän asemiinsa.

Kapinaan nousseet Taleban-vangit olivat ottaneet linnoituksen haltuunsa sunnuntaina.

Taleban menetti jälleen kaupungin


Taleban-liikkeen hallitsema alue myös muualla Afganistanissa pienenee pienenemistään. Talebanien kerrotaan nyt menettäneen Spin Boldakin kaupungin, joka sijaitsee Etelä-Afganistanissa lähellä Pakistanin rajaa.

Kaupungin valtaus sulki viimeisen tärkeän reitin Talebanien tärkeältä tukialueelta, Kandaharista, ulkomaailmaan. Tänään ei ollut tiedossa, oliko Taleban vetäytynyt Spin Boldakista vai muuten menettänyt sen hallinnan.

Myös Kandaharia pommitettiin silminnäkijöiden mukaan jälleen viime yönä. Kandahar on viimeinen tärkeä kaupunki, joka on yhä Talebanin hallussa. Talebanin johtajan mullah Mohammed Omarin uskotaan yhä olevan kaupungissa.

Sen sijaan New Yorkin terrori-iskuista epäillyn Osama bin Ladenin olinpaikasta ei edelleenkään ole varmaa tietoa. Muuan pohjoisen liiton edustaja arveli tosin, että molemmat ovat saarroksissa Kandaharin ympäristössä.

Yhdysvaltain edustajan Kenton Keithin mukaan Etelä-Afganistaniin on lähetetty ja lähetetään lähipäivien aikana yhteensä 1000 amerikkalaissotilasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.