Mainos

Vankikysymys katkaisi Israelin ja palestiinalaisten neuvottelut

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut katkesivat jälleen eilen, tällä kertaa kiistaan palestiinalaisvankien vapauttamisesta. Asiasta kertoi Israelin pääministerin Ehud Barakin edustaja.

Osapuolten pääneuvottelijat lähtivät Jerusalemin neuvottelupöydästä sopimatta seuraavan tapaamisen ajankohtaa. Neuvotteluissa ei päästy yksimielisyyteen siitä, minkälaisia vankeja ja kuinka monta Israelin pitäisi vapauttaa. Palestiinalaiset vaativat Israelia vapauttamaan 650 poliittista vankia, mihin Israel ei suostunut.

Hyvän tahdon eleenä Israel tosin vapautti pisimpään vangittuna olleen palestiinalaisen. Khalil Sa adi al-Ra ei, 45, ehti istua 25 vuotta elinkautisestaan, jonka hän sai aikanaan israelilaisen poliisin murhasta.

Viime lokakuussa solmitun Wyejoen rauhansopimuksen mukaan Israelin tulee vapauttaa 750 palestiinalaista vankia. Israel vapautti jo viime syksynä 250 vankia, mutta näistä 150 oli tavallisia rikollisia, joita palestiinalaisten mielestä ei voi laskea mukaan lukuun.

Palestiinalaiset katsovat, että vapautettavien pitää olla poliittisia vankeja. Israel puolestaan haluaa itse päättää, keitä vapautetaan. Israel ei halua laskea vapaalle jalalle sellaisia palestiinalaisia, jotka ovat syyllistyneet hyökkäyksiin Israelia vastaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.