Mainos

Vankikarkurijahti jatkuu Ruotsissa

Vankikarkurien pakoauto on löytynyt Ruotsissa. Poliisilla ei ole mitään varmaa johtolankaa karkureista.

Ruotsin poliisi löysi lauantaina iltapäivällä kahden vankikarkurin käyttämän ensimmäisen pakoauton Köpingin keskustasta Mälarenjärven länsipuolelta. Karkurien etsinnät on keskitetty keskisen Ruotsin alueelle sen jälkeen kun kaksikon sieppaama vanginvartija oli löydetty Hälleforsin alueelta myöhään eilisiltana.

Hälleforsin alueelle on pystytetty tiesulkuja, ja poliisi tutkii maastoa koirien ja helikopterien avulla. Tiesuluilla raskaasti aseistautuneet poliisit tarkastavat kaikki ajoneuvot. Karkulaisista poliisilla ei ole kuitenkaan mitään varmaa johtolankaa.

Poliisipartio löysi lievästi loukkaantuneen vanginvartijan harhailemasta metsätieltä Hälleforsin lähistöltä. Mies oli kylmettynyt ja sokissa, ja hänet vietiin sairaalahoitoon. 54-vuotiasta vartijaa ei ole toistaiseksi voitu kuulustella. Vankikaksikko pakotti miehen mukaansa paetessaan Mariefredin vankilasta torstaina. Poliisin arvelujen mukaan mies pääsi pakenemaan sieppaajiltaan. Löydettäessä hänellä ei ollut mitään aavistusta siitä, missä hän oli.

Vartijalla ei ollut mukanaan kännykkää, joten kolmikkoa ei voitu jäljittää puhelimen avulla. Poliisit ovat kuitenkin saaneet selville, että vankikarkurit ovat käyttäneen paon aikana vartijan pankkikorttia. Ruotsin oikeusministeri Thomas Bodström sanoi olevansa erittäin helpottunut vanginvartijan löytymisestä hengissä. Hän ei edelleenkään katsonut, että tuorein vankilapako horjuttaisi hänen asemaansa ministerinä.

Paenneista vangeista nuorempaa, 28-vuotiasta miestä poliisi pitää vaarallisena. Hän kärsii elinkautisrangaistusta murhasta. Vanhempi, 35-vuotias mies, oli tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan huumausainerikoksista. Poliisi epäilee, että kaksikko on aseistautunut.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.