Mainos

Vankikarkuria epäillään kovan luokan huumerikoksista – kuoli pakomatkallaan

Venäläistaustaisten, virolaisten ja suomalaisten henkilöiden epäillään tuoneen Venäjältä Suomeen useita kiloja amfetamiinia. Rikoksesta epäiltynä on ollut vangittuna vajaat 20 ihmistä. Päätekijäksi epäillään sittemmin Venäjällä kuollutta miestä, joka pakeni Jokelan vankilasta jo 2003.

Tutkinta käynnistyi viime vuoden joulukuussa, kun muun rikostutkinnan yhteydessä kävi ilmi, että amfetamiinia oli levitetty ja myyty pääkaupunkiseudulla. Esitutkinnan mukaan poliisi epäilee, että amfetamiinia myytiin viime vuoden loppupuolen ja tämän vuoden helmikuun aikana yhteensä vajaan kuuden kilon verran. Huumeiden arvo oli katukaupassa reippaasti yli satatuhatta euroa.

Tämän lisäksi poliisi myös takavarikoi helmikuussa kilon verran amfetamiinia, kun tekijät jäivät verekseltään kiinni Helsingin rautatieasemalla. Teko näkyy MTV3 Uutisten haltuunsa saamassa yllä olevassa videossa.

– Maahantuoja oli luovuttamassa amfetamiinia jälleenmyyjälle Helsingin rautatieasemalla, kun saimme heidät itse teosta kiinni. Poliisi selvittää myös sitä, ovatko epäillyt onnistuneet tuomaan Suomeen enemmänkin huumeita, tutkinnanjohtaja Petri Rainiala toteaa Helsingin poliisista.

Tutkinnan yhteydessä kävi myös ilmi, että samat tekijät olivat aiemmin kätkeneet maahan Länsi-Helsinkiin vajaan kymmenen kilon erän amfetamiinia, jota ei kuitenkaan vielä myyty eteenpäin.

Huumeita on tuotu Itärajan kautta Suomeen kolmessa tai neljässä eri erässä. Päätekijäksi epäillään yli 30-vuotiasta venäläistä miestä, joka karkasi Tuusulassa sijaitsevasta Jokelan vankilasta vuoden 2003 maaliskuussa toisen miehen kanssa. 11 vuoden vankeustuomion huumausainerikoksista saanut mies ehti pakoilla viranomaisia aina näihin päiviin asti. MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan mies on kuitenkin nyt menehtynyt Venäjällä. Mies pyöritti huumebisnestä Pietarista käsin.

Asiaa on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena. Asia siirtyy syyttäjälle lähiaikoina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.