Mainos

Vankien pahoinpitelystä kahdeksan vuotta

Amerikkalainen sotaoikeus on tuominnut Bagdadissa kersantti Ivan Frederickin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen vankien pahoinpitelystä Abu Ghraibin vankilassa lähellä Bagdadia. Lisäksi Frederick alennettiin sotamieheksi, tuomittiin menettämään palkkansa ja erotettiin armeijasta.

Frederickin asianajaja Gary Myers piti heti oikeudenkäynnin jälkeen tuomiota liian kovana ja sanoi aikovansa valittaa siitä. Frederick, joka on toistaiseksi korkea-arvoisin Abu Ghraibin vankilaskandaalissa tuomion saanut sotilas, myönsi syyllisyytensä viiteen syytekohtaan, jotka koskivat vankien pahoinpitelyä loka- ja marraskuussa. Hän oli muun muassa pakottanut vangit masturboimaan ja lyönyt yhtä vankia rintaan niin kovaa, että tämä tarvitsi elvytystä.

Syyttäjänä toimineen majuri Michael Holleyn mukaan kyseessä oli yksinkertainen tapaus, jossa on kyse oikeasta ja väärästä.

- Hän on aikuinen ja kykenevä, kuten huomasimme, erottamaan oikean väärästä. Kuinka paljon koulutusta tarvitaan siihen, että tajuaa olevan väärin pakottaa ihminen masturboimaan, Holley kysyi.

Aiemmin on Abu Ghraibin pahoinpitelyjen vuoksi tuomittu vankeuteen kaksi amerikkalaista sotilasta. He saivat vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomiot. Viittä muuta sotilasta vastaan on nostettu syytteet, mutta niitä ei ole vielä käsitelty sotaoikeudessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.