Mainos

Vankien opiskelumahdollisuudet parantumassa

Rikosseuraamuslaitos haluaa parantaa vankiloissa alle vuoden vankeustuomiota suorittavien koulutusmahdollisuuksia. Erityisasiantuntija Karoliina Taruvuoren mukaan vangeille opiskelupaikan löytyminen voi olla haasteellista. Keskimääräinen vankila-aika, 8-9 kuukautta, ei välttämättä riitä koko tutkinnon suorittamiseen.

– Valtio avustaa koulutuksen järjestäjiä vain siinä tapauksessa, mikäli henkilö suorittaa kokonaisen tutkinnon. Opiskelumahdollisuudet vankiloissa olisivat huomattavasti laajempia, mikäli avustusta maksettaisiin myös tutkinnon osista.

Hämeenlinnassa kaupungin ja Metsähallituksen työpaikoilla on vuosi sitten käynnistynyt projekti, jonka tarkoituksena on tarjota vangeille työn kautta opintosuorituksia. Projekti kestää vuoteen 2013 saakka. Vangeille tarjotaan muun muassa puutarha- ja metsätalousalan töitä.

– Projektissa vangit lähtevät suorittamaan koko tutkintoa. Osalla tutkinto jää kesken, mutta he saavat todistuksen suoritetuista opinnoista. Projektin aikana selvitämme, miten työpaikkoja voisi "opinnollistaa" jatkossakin, Taruvuori sanoo.

Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on löytää myös uusia oppilaitoksia jotka ovat kiinnostuneita vankilaopetuksen järjestämisestä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.