Vanki puukotti toista Jokelan vankilassa

Vanki puukotti toista Jokelan vankilassa Tuusulassa tänään aamupäivällä. Teräaseesta sai 47-vuotias mies, joka kiidätettiin hoidettavaksi sairaalaan Helsinkiin.

Hänen vammansa eivät ole rikoskomisario Pekka Heikkisen mukaan hengenvaarallisia. Poliisi otti kiinni 22-vuotiaan miesvangin, jota se epäilee tapon yrityksestä.

Puukotus tapahtui vankilan ruokalassa, kun vangit olivat lopettelemassa ateriointiaan. Poliisi selvittelee parhaillaan tapahtumien kulkua. Tarkkaa tekotapaa Heikkinen ei halua paljastaa.

-Sanotaan, että siinä oli väkivaltaa, ettei kysymys ollut vain yksittäisestä iskusta.

Motiivista ei poliisilla vielä ole tietoa, mutta Heikkinen ei sulje pois koston mahdollisuutta. Hänen mukaansa tekoon voi liittyä välillisesti myös muita kuin 22-vuotias epäilty.

-Vankilassa on omat epäviralliset sosiaaliset organisaationsa ja hierarkiansa. Kenties tämäkin joihinkin kostokuvioihin liittyy.

Heikkinen kertoo, että poliisilla on hallussaan tekovälineeksi epäilty teräase.

Epäillyllä on Heikkisen mukaan kontollaan rankka rikostausta, muun muassa pahoinpitelyjä ja ryöstö. Mies on viety Keski-Uudenmaan poliisivankilaan. Uhri oli Jokelassa kärsimässä tuomiota väkivaltarikoksesta.

Jokelan vankila on aiemminkin ollut esillä vankien välisten välienselvittelyjen takia. Helmikuussa vankilassa paljastui tappo, jossa 28-vuotiaan miehen epäillään surmanneen 33-vuotiaan sellitoverinsa. Lehtitietojen mukaan molemmat istuivat elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Tapaus on parhaillaan syyteharkinnassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat