Mainos

Vankeustuomioita Milanon SAS-turmasta

Neljä italialaista lentoliikennevirkailijaa on tuomittu 6-8 vuodeksi vankeuteen Milanossa lokakuussa 2001 tapahtuneesta lentokoneturmasta. Pisimmät tuomiot saivat lentokentän johtaja ja lennonjohtaja. Onnettomuudessa kuoli 118 ihmistä.

Neljä italialaista lentoliikennevirkailijaa tuomittiin tänään 6-8 vuoden vankeusrangaistuksiin Milanon vuoden 2001 lentokenttäturmasta.

Linaten lentokentän johtaja Vincenzo Fusco ja lennonjohtaja Paolo Zacchetti tuomittiin kummatkin kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksiin. Italian siviili-ilmailuhallinnon entinen johtaja Sandro Gualano ja Milanon kahden lentokentän toiminnoista vastaavan yhtiön entinen johtaja Francesco Federico saivat kumpikin kuuden ja puolen vuoden tuomiot.

Tuomituista ainakin Zacchetti aikoo valittaa tuomiostaan.

-Heidät todettiin syyllisiksi ja tuomio oli kova. Se ei täysin tyydytä meitä, koska se ei ole korkein mahdollinen, mutta se on silti hyvä, kommentoi sukulaisensa turmassa menettänyt Adele Scaroni Pasapane uutistoimisto Reutersille.

-Tärkein asia on se, että tuomio annettiin ja se toimii esimerkkinä. Tuomalla heidät oikeuden eteen näytettiin että Italia on edelleen sivistysmaa. Kostoa emme ole koskaan halunneet, sanoi puolestaan aviomiehensä turmassa menettänyt Ivana Caffi Motta.

Tutkijat löysivät kentältä koko joukon puutteita turman jälkeen tehdyissä tutkimuksissa. Pahin puute oli se, ettei kentällä ollut lainkaan toimivaa maatutkaa, josta koneiden liikkeitä kentällä olisi voinut seurata, vaikka kenttä on usein sakean sumun peitossa. Syyttäjät kutsuivat puheenvuorossaan Linatea "kuolemanloukuksi".

Turma sattui, kun SAS-lentoyhtiön matkustajakone törmäsi pieneen Cessna-koneeseen sankassa sumussa Linaten lentokentällä Milanossa lokakuussa 2001. Molempien koneiden matkustajat ja miehistö kuolivat. Lisäksi turmassa menetti henkensä neljä lentokenttätyöntekijää matkustajakoneen törmätessä lentoterminaaliin. Yhteensä turmassa kuoli 118 ihmistä ja se oli Italian pahin lento-onnettomuus yli 30 vuoteen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)


(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.