Mainos

Vankeustuomio veti yliajajan vakavaksi

Poliisin yliajanut 21-vuotias mies otti käräjäoikeuden langettaman 3,5 vuoden vankeustuomion vastaan vakavin mielin. Asiasta kertoo miehen asianajaja Heikki Lampela.

- Käräjäoikeuden ratkaisu on oikeuskäytännön mukainen. Päämieheni pohtii lähinnä sitä, tyytyykö hän rangaistuksen pituuteen, Lampela kertoo.

Kokkolan käräjäoikeus äänesti siitä, aiheuttiko nuori mies poliisin kuoleman viime kesäkuussa Kälviällä tahallaan vai vahingossa. Lievempi kanta voitti. Kaksi lautamiestä katsoi, että nuori mies olisi syyllistynyt tappoon. Oikeuden mukaan miehen menettely on kuitenkin ollut lähellä tahallisuutta, mikä on otettu huomioon rangaistusta mitattaessa.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe vaati nuorukaiselle elinkautista vankeutta murhasta tai vaihtoehtoisesti tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta.

- Ratkaisu oli odotettavissa, mutta päämieheni tiesi myös vakavamman vaihtoehdon olevan täysin mahdollinen, Lampela kuvaa.

Lampela sanoo arvioivansa tuomioon tyytymistä sen jälkeen, kun on kuullut toisen osapuolen mielipiteen. Syyttäjä Jukka Rappe on parhaillaan valtakunnansyyttäjänviraston mukaan kesälomalla.

- Jos tyydymme, niin käytännössä tämän ikäinen mies suorittaa tuomiosta yhden kolmasosan, joka on noin vuosi ja kaksi kuukautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.